Archív, a GDPR alkalmazandóvá válását megelőzően közzétett tájékoztatók és közlemények Fájl/Link Közzététel
7 év előkészítés után 2018.05.18-án elfogadták az Európa Tanácsi 108-as Adatvédelmi Egyezmény modernizációját link 2018.05.22
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tájékoztatója az adatvédelmi tisztviselők képzésével kapcsolatban .pdf 2018.04.24
A 29-es Munkacsoport elnökének nyilatkozata a Cambridge Analytica ügyében .pdf 2018.03.22
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a meztelen képek feltöltésére biztató adatkezeléssel kapcsolatban .pdf 2017.12.14
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a közreműködésével induló STAR ( Support Traininig Activities on the data protection Reform) projekt indulásáról .pdf 2017.11.27
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság támogatja a "Gyermekeinkben a JÖVŐ" konferenciát. bővebben a konferencia honlapján tájékozódhat. .pdf 2017.10.17
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a Magyarországi Szcientológia Egyház és a Szcientológia Egyház Központi Szervezet adatkezelésének tárgyában hozott határozatról .pdf 2017.10.20
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye emlékérem adományozásáról .pdf 2017.10.11
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye az információszabadság napja alkalmából .pdf 2017.09.28
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság pályázati felhívása joghallgatók számára .pdf 2017.09.12
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, a diákok fényképeinek iskolai honlapokon történő nyilvánosságra hozataláról .pdf 2017.08.31
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, a BKK online jegyértékesítési rendszerrel és a MOL Bubi közbringarendszerrel összefüggő adatkezelésekkel kapcsolatban megindított adatvédelmi hatósági eljárásról .pdf 2017.08.02
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, a 2018.05.25-től kötelezően alkalmazandó Adatvédelmi Rendeletre történő felkészülésről .pdf 2017.05.25
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, az európai információszabadság biztosok berlini konferenciájáról .pdf 2017.03.17
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tájékoztatója a webáruházakra vonatkozó adatvédelmi követelményekről .pdf 2017.02.17
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, a veronai busztragédia áldozataihoz  és hozzátartozóikhoz kapcsolódó  személyes adatok kezelésével kapcsolatban .pdf 2017.02.08
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, emlékérem adományozásáról az Adatvédelem Napja alkalmából .pdf 2017.01.27
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felhívása a személyes adatok kezelésével kapcsolatos elutasított kérelmek és a közérdekű adatok megismerésére irányuló elutasított kérelmek bejelentésére .pdf 2017.01.18
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye arról, hogy hatósági eljárás keretében vizsgálja a Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület adatkezelését .pdf 2016.12.12
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság sajtóközleménye arról, hogy az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága elfogadta és ellenszavazat nélkül támogatta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) 2015. évi tevékenységéről szóló beszámolóját .pdf 2016.12.01
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tájékoztatója a munkahelyi adatkezelések alapvető követelményeiről .pdf 2016.11.16
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye feljelentés megtételéről .pdf 2016.10.28
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság büntetőfeljelentést tett, ismeretlen tettes a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény (a továbbiakban: Btk.) 219. § (1) bekezdés a) pontjába ütköző haszonszerzési célból és jelentős érdeksérelem okozásával elkövetett személyes adattal való visszaélés vétségének gyanúja miatt .pdf 2016.10.28
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye az információszabadság napja alkalmából .pdf 2016.09.28
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a 2016. október 2. napján megtartandó országos népszavazással összefüggésben végzett adatkezelések nyilvántartásba vételéről .pdf 2016.08.11
Európai Bizottság - Sajtóközleménye:  Az Európai Bizottság elindítja az EU–USA adatvédelmi pajzsot, amely erőteljesebb védelmet biztosít a transzatlanti adatáramlásoknak .pdf 2016.07.14
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, Budapest Főváros Levéltára adatkezelése tárgyában hozott határozatról .pdf 2016.06.23
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, a 2016.05.26-27 -én Budapesten tartott európai adatvédelmi hatóságok konferenciájáról .pdf 2016.05.30
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tájékoztatója hangfelvétel készítéséről, felhasználásáról .pdf 2016.05.09
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye Kiss László ügyében született ítélet zárolásáról .pdf 2016.04.11
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye Kiss László ügyében indított eljárással összefüggésben .pdf 2016.04.08
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a KEHI- jelentések nyilvánosságával kapcsolatos alkotmánybírósági döntésről .pdf 2016.03.11
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a sztrájk szervezésével kapcsolatos személyes adatok kezelésének adatvédelmi követelményeiről .pdf 2016.03.05
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a www.blikk.hu portálon megjelent „Évek óta HIV-fertőzött a magyar sztárénekesnő” cikkel kapcsolatban .pdf 2016.02.04
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, emlékérem adományozásáról .pdf 2016.01.29
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felhívása a személyes adatok kezelésével kapcsolatos elutasított kérelmek és a közérdekű adatok megismerésére irányuló elutasított kérelmek bejelentésére .pdf 2016.01.20
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, arról hogy az Igazságügyi Bizottság elfogadta és egyhangúlag támogatta 2014-es beszámolóját .pdf 2015.12.08
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye az Európai Unió Bíróságának a a Safe Harbor ügyben hozott ítéletéről (C-362/14.) .pdf 2015.10.06
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének közleménye az Európai Unió Bíróságának a Weltimmo-ügyben hozott ítéletéről (C-230/14.) .pdf 2015.10.02
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének közleménye az adatvédelmi biztos intézményének 20 éves évfordulójára .pdf 2015.07.01
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tájékoztatója a személyes adatoknak a Google keresőmotorjának találati listájából való eltávolításával kapcsolatos ügyek megítélése során figyelembe vett szempontokról .pdf 2015.07.29
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a Gazdasági Versenyhivatallal kötött együttműködési megállapodásról .pdf 2015.03.13
A Magyar Nemzeti Bank és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság együttműködési megállapodása .pdf 2015.03.04
A Gazdasági Versenyhivatal és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság együttműködési megállapodása .pdf 2015.03.04
Nyilvános dokumentum a „A jobb internet közös ügyünk!” 12. Safer Internet Day (SID) / Biztonságosabb Internet Nap 2015. február 10. alkalmából .pdf 2015.02.10
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye emlékérem adományozásáról. .pdf 2015.02.06
Információs grafika a ONLINE ZAKLATÁS-ról .pdf 2015.01.28
Az UNICEF és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közös állásfoglalása az Adatvédelem Nemzetközi Napja (január 28.) alkalmából .pdf 2015.01.28
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság társadalmi célú reklámja a tudatos internethasználatra való figyelem felhívására .mp4 2015.01.16
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felhívása a személyes adatok kezelésével kapcsolatos elutasított kérelmek és a közérdekű adatok megismerésére irányuló elutasított kérelmek bejelentésére .pdf 2015.01.08
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, az internetes adatforgalmat sújtó adó javaslatának visszavonásáról .pdf 2014.11.04
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, a közvetlen politikai kampány céljából folytatott adatkezelés nyilvántartásba vételének módjairól .pdf 2014.08.18
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye, az Európai Unió Bírósága keresőmotorokkal kapcsolatos álláspontjáról .pdf 2014.05.16
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye termékbemutatókon gyűjtött adatok jogellenes kezeléséről .pdf 2014.05.08
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a jelöltállítási rendszerrel kapcsolatban felmerült visszaélések vizsgálatáról .pdf 2014.03.18
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 2014. évi ellenőrzési terve .pdf 2014.03.14
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felhívása, a személyes adatok kezelésével, valamint a közérdekű adatok megismerésével kapcsolatos elutasított kérelmekről szóló értesítés megtételére .pdf 2013.01.09
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletéről az ELTE HÖK gazdálkodásának nyilvánosságáról .pdf 2013.10.21
"KULCS A NET VILÁGÁHOZ!" A NAIH tanulmánya a gyermekek biztonságos és jogtudatos internethasználatáról .pdf 2013.10.21
A 35. Nemzetközi Adatvédelmi Konferencia nyilatkozata. ( Varsó,  2013.09.24)   .pdf 2013.10.14
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye az információszabadság napja alkalmából. .pdf 2013.09.28
Új technológiák - a Hatóság munkatársai tesztelték a Google Glass-t .pdf 2013.09.11
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a belső adatvédelmi felelősök harmadik konferenciáját 2013. június 24-én rendezi meg. .pdf 2013.05.24
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye: A Schengeni Információs Rendszer új tartalmú változatának (SIS II) üzembe helyezéséről és annak működési változásairól .pdf 2013.04.18
A Nézőpont Intézet által végzett "Az adatvédelem magyarországi helyzetének társadalmi megítélése" című közvéleménykutatás eredménye .pdf 2013.03.30
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a pártok által tervezett aláírásgyűjtésekről .pdf 2013.03.19
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye: Az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata listája felkerült az internetre – névvel, lakcímmel, e-mail címmel és telefonszámmal együtt .pdf 2013.02.20
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye: Az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata listázásáról   .pdf 2013.02.19
A NEMZETKÖZI ADATVÉDELEMI NAP    2013.01.28. .pdf 2013.01.28
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye: Jogellenes adatkezelés miatt 300 ezer forintos bírságot szabott ki a NAIH a balatonalmádi kéttannyelvű gimnáziumra. .pdf 2013.01.18
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Felhívása a személyes adatok kezelésével kapcsolatos elutasított kérelmek és a közérdekű adatok megismerésére irányuló elutasított kérelmek bejelentésére .pdf 2013.01.03
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye hivatalból indított vizsgálatról,  a Balatonalmádi Kéttannyelvű Gimnáziumban történt, tanulókat és pedagógusokat érintő meghallgatások ügyében. .pdf 2012.12.20
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Tájékoztatója a Belső Adatvédelmi Felelősök 2. Konferenciájáról (2013.01.28) .pdf 2012.12.20
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a képviselők kettős állampolgárságának nyilvánosságáról .pdf 2012.11.29
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a Hatóság egyedi rendszám igényléséről .pdf 2012.11.09
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye a Fővárosi Ásványvíz -és Üdítőipari Zrt. (3d.pepsi.hu) internetes honlapjának feltöréséről .pdf 2012.10.15
A NAIH elnöke emlékérmet alapított, melynek átadására első ízben az információszabadság napja alkalmából került sor .pdf 2012.09.28
Dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke találkozott az Európai Parlament delegációjával .pdf 2012.09.25
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közötti együttműködési megállapodás .pdf 2012.09.24
A  Nemzeti  Adatvédelmi  és  Információszabadság  Hatóság közleménye a polgári védelmi kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódó kötelező adatkezelésről .pdf 2012.09.18
A  Nemzeti  Adatvédelmi  és  Információszabadság  Hatóság közleménye az ajánlószelvények gyűjtésének tervezett megszüntetéséről .pdf 2012.09.07
A NAIH álláspontja az Európai Bizottság által javasolt új adatvédelmi szabályozással kapcsolatban .pdf 2012.10.09
A  Nemzeti  Adatvédelmi  és  Információszabadság  Hatóság közleménye a nemzeti vagyonnal gazdálkodó vagy azzal rendelkező, piaci szereplő gazdasági társaságok üzleti adatainak nyilvánosságáról szóló ajánlásáról .pdf 2012.08.31
A  Nemzeti  Adatvédelmi  és  Információszabadság  Hatóság közleménye az új Ptk. információszabadságot érintő koncepciójáról .pdf 2012.08.07
A  Nemzeti  Adatvédelmi  és  Információszabadság  Hatóság közleménye maximális adatvédelmi bírság kiszabásáról  jogellenes adatkezelés miatt.  ( ingatlandepo.com, ingatlanbazar.com ) .pdf 2012.08.06
A  Nemzeti  Adatvédelmi  és  Információszabadság  Hatóság közleménye a gazdasági konzultáció 2012 során feladott küldemények eljuttatásáról az állampolgárokhoz .pdf 2012.07.04
A  Nemzeti  Adatvédelmi  és  Információszabadság  Hatóság közleménye a Belső adatvédelmi felelősök konferenciájáról .pdf 2012.06.12
A  Nemzeti  Adatvédelmi  és  Információszabadság  Hatóság álláspontja a szociális konzultációval kapcsolatos jogvitáról .pdf 2012.05.14
Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok között 2010. június 28-án aláírt, a  terrorizmus finanszírozásának felderítését célzó program végrehajtásáról szóló megállapodás végrehajtásának az Europol Közös Ellenőrző Hatóság általi második ellenőrzése .pdf 2012.04.11
Tájékoztatás a Schengeni Információs Rendszerrel kapcsolatos adatvédelmi kérdésekről .pdf 2012.03.22
Tájékoztató az egészségügyi intézmények adatvédelmi nyilvántartásba vételével kapcsolatos téves információkról .pdf 2012.02.01