A konferencia online közvetítése az AXIA Group Zrt. szervezésében, a LogMeIn által üzemeltetett GoToWebinar felületen kerül megvalósításra.

10:00 - 10:15

Köszöntő
Dr. Péterfalvi Attila

10:15-11:00

Az EDPB 2022-es tevékenysége és harmadik országba irányuló adattovábbítások időszerű kérdései
Dr. Szabó Endre Győző

11:00 - 11:30

A közös adatkezelés kérdései
dr. Vass Norbert 

 

Kávészünet

11:45 - 12:15

Az MI kapcsolata az adatvédelemmel: gépi tanulás, automatizált döntéshozatal, profilalkotás
Dr. Eszteri Dániel

12:15 - 12:30

Mesterséges intelligencia és a közigazgatás
dr. Barabás Gergely

12:30 – 12:45

Mesterséges intelligencia alkalmazása a közterületi kamerarendszerekben
dr. Fischer Róbert

  Ebédszünet (ellátás nem biztosított a helyszínen!)
14:00 - 14:30

Tipikus hibák, jogsértések az önkormányzati közterületi kamerázás során
dr. Román Anita

14:30 – 14:40

Helyi önkormányzatok és a közösségi média
dr. Schnell Anna

14:40 – 14:55

Adatvédelem kontra nyilvánosság
dr. Schiffer Ferenc

14:55 - 15:10

A NAIH információszabadság projektjének kutatási eredményei
Dr. Sziklay Júlia

15:10 - 15:25

Az Infotv. aktuális módosításai - változások az információszabadság területén
Csajági István

  Kávészünet
15:40 - 16:15

Kérdések és válaszok az elhangzott előadások kapcsán

 

Tisztelt Adatvédelmi Tisztviselő!

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) tájékoztatja, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 25/N. § (2) bekezdésére tekintettel a Hatóság elnöke ezúton hívja össze az adatvédelmi tisztviselők 2022. évi konferenciáját.

I. Az év legfontosabb adatvédelemmel és információszabadsággal kapcsolatos eredményeit, tapasztalatait ismertető konferencia 2022. december 8-án kerül megrendezésre – 50 fő személyes részvétele mellett – online, élőben közvetített formában.

A rendezvényre a Hatóság részére bejelentett adatvédelmi tisztviselő, a bejelentő rendszerben rögzített email címével tud majd regisztrálni a Hatóság honlapján 2022. november 25. és december 1. között elérhető regisztrációs felületen.

Az élő online közvetítésre történő regisztrációt 2022. december 4-ig meghosszabbítottuk.

Az online közvetítés megtekintése és az előadásokhoz kapcsolódó kérdések írásban történő feltétele a sikeres regisztrációt követően megküldött egyedi internetes hivatkozáson keresztül lesz lehetséges.

Az eseményre történő túljelentkezés esetén az 50 fő résztvevőt a személyes részvételi szándékot a regisztrációja során jelző adatvédelmi tisztviselő közül sorsolja a Hatóság.

Adatvédelmi tisztviselők 2020. évi konferenciája

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) részére bejelentett adatvédelmi tisztviselők nagy számára és a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, valamint az elhangzott szakmai ismeretek magas szintű hasznosulásának elősegítése érdekében a konferencia 2020-ban ismét elektronikus úton kerül lebonyolításra.

 2020. novemberében a Hatóság elnöke felhívást küldött ki valamennyi, a Hatóság elektronikus adatvédelmi tisztviselő bejelentő rendszerén keresztül hozzá bejelentett adatvédelmi tisztviselő számára, amelyben felmérte az adatvédelmi tisztviselők általános felkészültségét, igényeit, és emellett lehetőséget nyújtott az adatvédelmi tisztviselők számára is az elektronikus úton megvalósuló konferencia előadásai tartalmának alakítására.

Köszönjük a beérkező válaszaikat, a felmérés eredményei és a feltett kérdések alapján az alábbi előadásokat, illetve dokumentumokat állították össze a Hatóság munkatársai. Reméljük, hogy azok hasznosnak bizonyulnak majd adatvédelmi tisztviselői tevékenységük ellátása során és a jövő évi konferencia kialakításában is számíthatunk közreműködésükre!

A 2020. évi konferencia előadásai itt tekinthetőek meg.

Adatvédelmi tisztviselők 2021. évi konferenciája

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) 2021-ben is megrendezte az Adatvédelmi tisztviselők éves konferenciáját.
Az 2021. év legfontosabb adatvédelemmel és információszabadsággal kapcsolatos eredményeit, tapasztalatait ismertető konferencia 2021. december 7-én került megrendezésre, melyet ebben az évben először hibrid rendszerben, online közvetítésen keresztül és a járványhelyzet miatt ugyan korlátozott létszámban, de személyesen is megtekinthettek a regisztrált adatvédelmi tisztviselők.

A konferencián készült előadások videó anyagait és az ezekhez kapcsolódó dokumentumokat az alábbiakban tudják megtekinteni.

Köszöntő és bevezető - Dr. Péterfalvi Attila elnök, c. egyetemi tanár

 

Koronavírussal kapcsolatos adatvédelmi kérdések és a DPO felmérés tapasztalatai - dr. Kiss Attila

 

EDPB iránymutatása az adatkezelő és adatfeldolgozó fogalmáról - Dr. Szabó Endre Győző elnökhelyettes

Az előadáshoz kapcsolódó iránymutatás:

Az EDPB adatkezelő és az adatfeldolgozó GDPR szerinti fogalmáról szóló 7/2020. iránymutatása

 

Adatvédelmi incidensek értékelése az EDPB 1/2021 iránymutatása alapján - dr. Árvay Viktor

Az előadáshoz kapcsolódó iránymutatás:

 

A NAIH adatvédelmi incidensekkel kapcsolatos fontosabb döntései 2021-ben - Dr. Eszteri Dániel

Az előadáshoz kapcsolódó határozatok:

 BFKH XI. kerületi hivatalánál-bekövetkezett egészségügyi adatokat érintő adatvédelmi incidens és adatbiztonsági hiányosságok | Utazási iroda honlapjának kialakitásával működésével és azt érintő adatvédelmi incidenssel kapcsolatos megállapítások

Gyakran felmerülő kérdések az adatvédelmi tisztviselők gyakorlatában - dr. Kovács Melinda

 

Adatvédelmi incidensek bejelentése és kezelése az Infotv. alapján - dr. Horváth Eszter

 

A NAIH információszabadság projektje - Dr. Sziklay Júlia

 Az előadáshoz kapcsolódó dokumentumok:

KÖFOP projekt általános tájékoztató

Kérdések - dr. Horváth Péter

 

Kérdések - dr. Kiss Attila

 

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) részére bejelentett adatvédelmi tisztviselők nagy számára és a mindannyijukat megillető részvételi jogra tekintettel, az esélyegyenlőség biztosítása, valamint az elhangzott szakmai ismeretek magas szintű hasznosulásának elősegítése érdekében a konferencia 2019-ben, első alkalommal elektronikus úton kerül lebonyolításra.

2019 októberében a Hatóság elnöke felhívást küldött ki valamennyi, a Hatóság elektronikus adatvédelmi tisztviselő bejelentő rendszerén keresztül hozzá bejelentett adatvédelmi tisztviselő számára, amelyben felmérte az adatvédelmi tisztviselők általános felkészültségét, igényeit, és emellett lehetőséget nyújtott az adatvédelmi tisztviselők számára is az elektronikus úton megvalósuló konferencia előadásai tartalmának alakítására.

Köszönjük a beérkező válaszaikat, a felmérés eredményei és a feltett kérdések alapján az alábbi linken elérhető előadásokat, illetve dokumentumokat állították össze a Hatóság munkatársai. Reméljük, hogy azok hasznosnak bizonyulnak majd adatvédelmi tisztviselői tevékenységük ellátása során és a jövő évi konferencia kialakításában is számíthatunk közreműködésükre!

A 2019. évi konferencia előadás anyagait itt érhetik el.