Tisztelt Adatvédelmi Tisztviselő!

 

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) tájékoztatja, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 25/N. § (2) bekezdésére tekintettel a Hatóság elnöke ezúton hívja össze az adatvédelmi tisztviselők 2023. évi konferenciáját.

A konferencia a 2019-20. évi eseményekhez hasonlóan ismét kizárólag elektronikus úton kerül lebonyolításra, a Hatóság honlapján válnak majd elérhetővé felvételről azon szakmai előadások, amelyek keretében a Hatóság munkatársai ismertetik az év legfontosabb adatvédelemmel és információszabadsággal kapcsolatos eredményeit, tapasztalatait.

A Hatóság az adatvédelmi tisztviselőkkel történő szakmai kapcsolattartás jegyében – kapcsolódva az Európai Adatvédelmi Testület által a 2023. évre prioritásként meghatározott, az adatvédelmi tisztviselők szerepére fókuszáló összehangolt fellépés célkitűzéseihez – fel kívánja mérni az adatvédelmi tisztviselők általános felkészültségét, igényeit, és emellett lehetőséget nyújt az adatvédelmi tisztviselők számára is az elektronikus úton megvalósuló konferencia előadásai tartalmának alakítására, ahhoz kapcsolódó szakmai kérdések feltevésére.

A kérdőív nem kapcsolódik formális eljáráshoz, a Hatóság célja az, hogy minél átfogóbb képet kapjon a hozzá bejelentett adatvédelmi tisztviselők aktuális helyzetéről. Ezért Ön, mint adatvédelmi tisztviselő a 2023. november 19-ig önkéntes alapon kitölthető kérdőív útján:

  • rövid önértékelést adhat adatvédelmi tisztviselői munkájáról, szakmai felkészültségéről, fejlődési igényeiről, illetve
  • lehetősége van olyan szakmai, jogértelmezési kérdést is feltenni, amely megítélése szerint közérdeklődésre tarthat számot, így indokoltnak tartaná, hogy arra az egységes joggyakorlat kialakítása érdekében az adatvédelmi tisztviselők konferenciájának keretei között elhangzó előadás kitérjen.

A szakmai kapcsolattartás jegyében megvalósuló adatkezelés kapcsán a Hatóság adatkezelési tájékoztatóját itt találja.

A konferencia kérdőívének egyedi elérése az Európai Bizottság által működtetett EUSurvey felületén keresztül kerül kiküldésre a Hatósághoz bejelentett adatvédelmi tisztviselők email címére (a megkeresés feladója: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), az közvetlenül az EUSurvey oldalán, egy alkalommal tölthető ki.

 

Budapest, 2023. november 10.

 

Üdvözlettel:

 dr. habil. Péterfalvi Attila

elnök

c. egyetemi tanár